Krievijas prokremliskais motociklistu klubs "Night Wolves" ("Nakts vilki", "Ночные Вoлки") saņēmuši lietošanā zemes gabalu Krimā, lai uz tā veidotu "sportiski patriotisku centru", vēsta ziņu vietne "Lenta.ru".

Lēmumu par platības piešķiršanu pieņēmis Sevastopoles gubernators Sergejs Menjailo, ziņo aģentūra "Kriminform".

Minētais zemes gabals ir vairāk nekā 266 hektāru plaša teritorija pie Gasforta kalna, kur "Night Wolves" rīko savus ikgadējos šovus. Īpašums izīrēts autonomajai jaunatnes nekomerciālajai organizācijai "Nakts vilki" ar nosacījumu, ka jāmaksā 0,1% no noteiktās nomas maksas.

Teritorijā plānots izveidot izklaidējošu izziņas parku un atpūtas zonu.
Jāatzīmē, ka uz zemes gabalu pie pamestajām raktuvēm pretendē arī ukraiņu oligarham Vadimam Novinskim piederošais uzņēmums "Gorkija vārdā nosauktā Balaklavas rūdas pārvalde". Uzņēmums zemes gabalu motociklistiem iepriekš izīrēja saskaņā ar līgumu, kas beidzās 2014. gadā.

"Night Wolves" kopš 2009. gada Sevastopolē rīko starptautiskus motociklistu šovus. Iepriekšējais pasākums 2014. gadā – jau pēc Krimas pussalas neatzītās pievienošanas Krievijai – izcēlās ar atklātu Staļina slavināšanu un Kremļa propagandas izplatīšanu.

Krievu nacionālistu motociklistu kluba "Night Wolves" biedri piedalījās Ukrainai piederošās Krimas pussalas pārņemšanā pirms tās aneksijas, bet kustības prezidents - par Krievijas līdera Vladimira Putina draugu dēvētais Aleksandrs Zaldostanovs ("Ķirurgs") ir atklāts Kremļa politikas atbalstītājs.

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, atsaucoties uz publiski pieejamiem datiem, norāda, ka klubs 18 mēnešu laikā saviem pasākumiem no Krievijas budžeta saņēmis gandrīz miljonu eiro.

Tā 2014. gada Sevastopoles šova rīkošanai no Kultūras ministrijas piešķirti 15 miljoni rubļu (260 tūkstoši eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!