Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina savvaļā palaisto Amūras tīģeri vaino par iebrukšanu vistu kūtī un piecu mājputnu apēšanu Ķīnā, atsaucoties uz Ķīnas medijiem, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Ķīnas lauksaimnieki vaino Putina tīģeri Kuzju piecu vistu apēšanā, tas rada draudus, ka lauksaimnieki varētu tīģerim atriebties un to nogalināt.

Kuzja ir viens no trim tīģeru mazuļiem, ko Putins maijā atbrīvoja Amūras apgabalā Krievijā.

Jau ziņots, ka oktobra sākumā Kuzja aizbēdzis uz Ķīnu. Tīģeris Krievijas-Ķīnas robežu šķērsoja dažas dienas pirms Putina dzimšanas dienas, pārpeldot Amūras upi.

Krievijas laikraksts "Novaja Gazeta" atzīmē, ka Ķīnā pret tīģeriem attiecas sliktāk nekā Krievijā, jo tur plēsoņas bieži nogalina vietējo saimniecību lopus. Tieši šī iemesla dēļ Krievijas puse gatavojas vērsties pie Ķīnas ar lūgumu atgriezt "prezidenta Putina tīģeri" atpakaļ.

Krievijas mediji pieļauj, ka dzīvnieku aizsargi var nepaspēt izglābt tīģeri, jo ķīnas fermeri diez vai atpazīs Krievijas prezidentam pietuvināto dzīvnieku. Visticamāk, Kuzja neizvairīsies no tikšanās ar cilvēkiem, jo Ķīnas pierobežas rajons ir visai apdzīvots.

Tiek atzīmēts, ka rajonā, kur nonāca tīģeris, vietējiem zemniekiem ir paredzēta dāsna kompensācija par tīģeru nogalinātajām govīm un citiem liellopiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!