Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Krasnodaras apgabala vadība Vladimira Putina drauga Sergeja Roldugina vadītajam fondam "Talans un panākumi" bez atlīdzības nodevusi lietošanā pludmali kūrortpilsētā Sočos, vēsta medijs "Current Time".

Izglītojošais fonds 320 metrus garu pludmales posmu varēs lietot līdz 2020. gada 1. maijam, liecina Krasnodaras vietējās varas oficiālajā tīmekļa vietnē publicēta informācija.

Pludmale nodota fonda lietošanā ar mērķi organizēt pilsoņiem atpūtu pie jūras un attīstīt Krasnodaras apgabala sanatoriju-kūrorta kompleksu, teikts lēmumā.

Fonda "Talants un panākumi" dibināšanā 2014. gadā piedalījušies zinātnes, sporta un mākslas darboņi, par fonda priekšsēdi kļuva čellists Roldugins.

Fonds dibināts Soču izglītības centra "Siriuss" bāzē, kur pilnvaroto padomes priekšsēdētājs ir Putins. Izglītības centra mērķis ir apdāvinātu bērnu talantu atklāšana un attīstīšana.

Putina drauga Roldugina vārds plaši pazīstams kļuva pēc tā saukto "Panamas dokumentu" publicēšanas, kuri liecina, ka Rolduginam piederējušas ofšoru kompānijas, caur kurām no Krievijas izvesti aptuveni divi miljardi dolāru.

Roldugins žurnālistiem pēc tam apgalvoja, ka visa šī nauda bijuši ziedojumi, lai iegādātos mūzikas instrumentus Krievijas jauniešiem. Viņš noliedza naudas saistību ar savu draugu Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!