Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugs, čellists Sergejs Roldugins, kura vārds figurē Panamas ofšoru dokumentos, apgalvojis, ka visa ārzonās esošā nauda ir ziedojumi, svētdien vēsta "The Guardian".

Roldugins Krievijas valsts televīzijai noraidījis visus apgalvojumus par to, ka ir bagāts, kā arī visas saistības ar to, ka "it kā glabā naudu, kas ir domāta Putinam".

Roldugins televīzijas kanālam sacīja, ka visu viņa bagātību sastāda ziedojumi no bagātiem uzņēmējiem, lai iegādātos dārgus mūzikas instrumentus Krievijas jauniešiem.

"Protams, ka es pie viņiem visiem devos, lai lūgtu veikt ziedojumus," sacīja Roldugins, kurš arī ir Sanktpēterburgas mūzikas skolas vadītājs.

"Esmu priecīgs, ka tas pār mani ir nācis gaismā. Mani ne par ko nevar vainot. Viss ir atklāts. Es patiešām esmu bagāts - bagāts ar Krievijas talantu," sacīja Putina draugs Sergejs Roldugins.

Vēstīts, ka Starptautiska žurnālistikas pētījuma ietvaros atrasts slepens ofšora kompāniju tīkls, caur kuru izgājuši aptuveni divi miljardi dolāru, kas saistīti ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Starptautiskā žurnālistisko pētījumu konsorcija (ICIJ) ziņojuma izstrādē par pasaules elites slepenajiem kontiem piedalījās 380 žurnālisti no gandrīz 80 valstīm, kas pie projekta strādāja aptuveni gadu.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārds tiešā veidā nefigurē nevienā no dokumentiem, taču dati liecina, ka prezidenta "draugi" ir nopelnījuši miljonus darījumos, kas nebūtu iespējami bez viņa svētības, secināts ziņojumā. Viens no šiem "draugiem" ir arī Sergejs Roldugins.

Cita starpā tajā atrodami arī Putina tuvākā loka cilvēki - uzņēmēji Sulaimans Kerimovs, Arkādijs Rotenbergs, Jurijs Kovaļčuks, ekonomikas attīstības ministrs Aleksejs Uļukajevs, Putina preses sekretāra laulātā draudzene Tatjana Navka, kā arī iepriekš minētais čellists Sergejs Roldugins.

Pētījumā teikts, ka Putins uztur ciešas saites ar Sergeju Rolduginu, kurš nodarbojas ar biznesu, kas patiesībā "nav nekas cits, kā prezidenta mahinācijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!