Foto: AFP/Scanpix

Krievijas premjerministra un prezidenta amata kandidāta Vladimira Putina priekšvēlēšanu kampaņas vadītāji gatavojas izvest Maskavas ielās 200 tūkstošus Putina atbalstītāju no dažādiem Krievijas reģioniem pēc tam, kad notikuši vairāki līdz šim nepieredzēta mēroga protesti pret viņa valdīšanu.

Putina priekšvēlēšanu kampaņas vadītāja vietnieks Aleksejs Aņisimovs paziņoja, ka kampaņas rīkotāji ar autobusiem no Krievijas reģioniem Maskavā nogādās līdz pat 200 tūkstošiem Putina atbalstītāju, kas 23.februārī, kad Krievijā atzīmē Tēvzemes aizstāvju dienu, dosies gājienā caur pilsētas centru un rīkos mītiņu pie Kremļa mūriem.

Aņisimovs aģentūrai AFP paskaidroja, ka prasību rīkot šādu pasākumu kampaņas rīkotāji esot saņēmuši no Krievijas reģioniem. Pasākuma galvenais sauklis būs "Mēs aizstāvēsim savu tēvzemi".

Pret Putina, kas pēc 4.martā gaidāmajām vēlēšanām plāno atgriezties Krievijas prezidenta amatā, 12 gadu ilgušo valdīšanu pēdējā laikā notikušas vairākas plašas protesta akcijas.

Kopš 4.decembrī notikušajām parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanām, kurās uzvarēja Putina partija "Vienotā Krievija", pret šo vēlēšanu rezultātiem, kas tiek uzskatīti par viltotiem, un Putina valdīšanu notikušas jau trīs plašas protesta akcijas, bet vēl divas ir plānotas pirms un pēc 4.martā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

4.februārī Maskavas ielās izgāja desmitiem tūkstoši Putina pretinieku, lai gan gaisa temperatūra bija -17 grādu pēc Celsija skalas.

Krievijas policija gan paziņoja, ka tajā pašā dienā ielās izgāja arī 138 tūkstoši Putina atbalstītāju, kuru esot bijis daudz vairāk nekā viņa pretinieku.

Analītiķi brīdina, ka nākotnē nopietnas sekas var būt tam, ka pret Putinu pārsvarā protestē vidusšķira, bet viņa atbalstītāju pulku veido ierēdņi un valsts uzņēmumu darbinieki, savā ziņā pretnostatot šīs abas sabiedrības grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!