Pēc 10 dienu prombūtnes no sabiedrības acīm pirmdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins Sanktpēterburgā tikās ar Kirgizstānas prezidentu Almazbeku Atambajevu, sniedzot pirmos publiskos komentārus presei.

Putins, kurš publiski nebija manīts kopš 5. marta, raisot dažādu baumu un spekulāciju izplatīšanos par viņa likteni, tikšanās laikā pirmdien paziņoja, ka dzīve bez baumām būtu garlaicīga, vēsta raidsabiedrība RT.

Savukārt Kirgizstānas prezidents Atambajevs žurnālistiem apliecināja, ka ar Putinu viss ir kārtībā, liecina raidsabiedrības RT video.

"Tikko Vladimirovičs mani pavizināja pa teritoriju, pats sēdēja pie stūres," žurnālistiem paziņoja Kirgizstānas vadītājs, turpinot, ka arī par sevi ir daudz dažādu baumu dzirdējis, savukārt Krievijas prezidents ne vien staigā, bet "ne tā vien dzenājas" un vizina.

"Kā saka krieviski, nesagaidīsiet!" uzsver Atambejevs. Uz ko Putins atbild: "Bez baumām būtu garlaicīgi."

Šī bija pirmā prezidenta tikšanās 10 dienu laikā, kurā bija atļauts piedalīties preses pārstāvjiem.

Medijos Krievijas prezidenta prombūtnes laikā tika izskatītas dažādas versijas par viņa pazušanas iemesliem, sākot no slimības un nāves, līdz apvērsumam Kremlī un pēcnācēja piedzimšanai. Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs visas baumas noliedz un apgalvoja, ka prezidents ir sveiks un vesels.

Pirmdien Peskovs norādīja, ka Kremlis nesniegs komentārus par Putina veselību. "Mēs esam teikuši 10 reizes, mēs vairs to nekomentēsim," teica Peskovs, papildinot, ka, jo vairāk informācijas tiek sniegts, jo vairāk fantastiskas teorijas tiek radītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!