Foto: Reuters/Scanpix
Pēc ažiotāžas par balvas piešķiršanu Krievijas premjeram Vladimiram Putinam, balvas žūrijas komisija paziņojusi,ka 2011. gadā balva vispār netiks piešķirta nevienam, sestdien informē ārvalstu mediji.

Iepriekš Čehijas bijušais prezidents Vaclavs Havels paziņoja, ka nopietni pārskata jautājumu par to, vai neatteikties no savulaik saņemtās vācu prēmijas "Kvadriga", jo tā piešķirta arī Putinam.

Kā ziņo laikraksts "Bild am Sonntag", prēmijas "Kvadriga" 2009.gada laureāts pieprasījis prēmijas žūrijai līdz pirmdienai pārskatīt savu lēmumu.

No prēmijas jau atteicies dāņu mākslinieks Ofafurs Eliasons. Arī viņš to darījis, protestēdams pret balvas pasniegšanu Krievijas eksprezidentam un pašreizējam premjeram, raksta laikraksts.

"Deutshe Welle" ziņo, ka, protestējot pret balvas piešķiršanu Putinam, no tās padomes izstājušies vēsturnieks Edgars Volfrums, "zaļo" partijas līdzpriekšsēdētājs Džems Ozdemirs un "Vikipēdijas" dibinātājs Džimmijs Veils.

Prēmiju "Kvadriga" izveidoja pirms gandrīz 20 gadiem. To pasniedz par mērķtiecību inovāciju un sabiedriskā labuma jomās, un jauninājumiem politikas, ekonomikas un kultūras jomās.

Iepriekšējos gados laureātu vidū bijuši PSRS vadītājs Mihails Gorbačovs, bijušie Vācijas kancleri Gerhards Šrēders, Helmuts Kols, Eiropas komisijas prezidents Žozē Manuels Barozu u.c. .

Balvu tradicionāli pasniedz 3.oktobrī - Vācijas Apvienošanās dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!