Ar intervenci Sīrijā Krievija ir apliecinājusi, ka spēj stāties pretī jebkuriem draudiem, otrdien sacīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Operācija ir apstiprinājusi, ka Krievija ir gatava adekvāti un efektīvi reaģēt uz terorisma un jebkuriem citiem draudiem mūsu valstij," Kremlī uzrunājot armijas un izlūkdienesta vadītājus, sacīja prezidents.

Pašu valstī aizvadītā gada laikā drošības struktūras ir novērsušas 20 teroraktus, nogalinājušas 112 kaujiniekus un 560 aizturējušas, norādīja Putins.

"Mums ir jāturpina rīkoties tikpat enerģiski un efektīvi," viņš uzsvēra.

Ir "kritiski svarīgi" izgaismot saites starp Krievijas kaujiniekiem un starptautiskajām teroristu organizācijām, to atbalstītājiem, uzsvēra prezidents.

Krievijas armija 30.septembrī uzsāka gaisa spēku operāciju pret Sīrijas nemierniekiem, šādi sniedzot atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un "Džebhat an Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!