Kremļa saimnieks Vladimirs Putins ceturtdien lielajā preses konferencē ir atzinis, ka Ukrainas austrumos atrodas cilvēki, kas nodarbojas ar militāriem jautājumiem, bet tā nav Krievijas regulārā armija.

"Mēs nekad neesam teikuši, ka tur nav cilvēku, kas nodarbojas ar noteiktu jautājumu, tostarp militārajā sfērā, risināšanu," Putina atbildi uz Ukrainas žurnālistu jautājumu par Krievijas militāro klātbūtni Donbasā, citē aģentūra "RIA Novosti".

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Tomēr Putins arī precizēja, ka Krievijas regulārās armijas Ukrainā nav. "Bet tas nenozīmē, ka tur ir Krievijas regulārā armija. Sajūtiet atšķirību," akcentēja Krievijas prezidents.

Kremļa saimnieks arī pastāstīja, ka Maskava pret Ukrainu negatavo nekādas sankcijas un ir ieinteresēta ātrākā konflikta atrisinājumā.

Foto: Publicitātes attēli

Ziņots, ka Putins vienmēr ir noliedzis Krievijas militāro iesaisti konfliktā Ukrainas austrumos un nemiernieku apbruņošanu. Maskava gan nav slēpusi, ka uz Ukrainu no Krievijas dodas karot brīvprātīgie.

Kad Ukrainā pērn tika aizturēti 10 Krievijas armijas desantnieki, Kremlis paziņoja, ka viņi vienkārši ir apmaldījušies un nejauši iekļuvuši Ukrainā.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šovasar frontes zonā Ukrainā aizturēti divi Krievijas karavīri, kas atzinuši, ka dien kaimiņvalsts armijā. Krievijas Aizsardzības ministrija gan ātri paziņoja, ka abi aizturētie no dienesta pirms incidenta ir aizgājuši.

Uz Krievijas saistību ar karu Ukrainā un separātistu atbalstīšanā norāda virkne dažādu liecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!