Foto: Publicitātes foto
Krievijas prezidents Vladimirs Putins drīzumā atzīs, ka Ukrainas austrumos administratīvo ēku sagrābšanās un separātistu akciju laikā atradušies Krievijas karavīri, ceturtdien paziņoja Krievijas opozīcijas politiķis, bijušais Krievijas vicepremjers Boriss Ņemcovs.

"Pēc vairākas nedēļas ilgušas, neslēptas melošanas Putins atzina, ka aiz Krimas pašaizsardzības muguras stāvēja Krievijas karavīri, jo savādāk godīgi sarīkot referendumu nav bijis iespējams. Drīz pienāks diena, kad viņš to pašu atzīs par Ukrainas austrumiem," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis politiķis.

Ņemcovs īpašu uzmanību pievērsis tam, ka Putins uzskata - bez karaspēka godīgu referendumu sarīkot nav iespējams.

"Šeit īpaši "burvīgi" ir tas, ka godīgi sarīkot referendumu bez karaspēka nav iespējams. Lūk tāds cilvēks valda pār milzīgu valsti," uzsvēra politiķis.

Iepriekš Putins vairākkārt bija noliedzies, ka Krimā atrastos Krievijas karavīri un apgalvoja, ka tur darbojas tikai un vienīgi Krimas "pašaizsardzība".

Neraugoties uz to, viņš ceturtdien televīzijas "tiešās līnijas" pārraides gaitā atzina, ka pirms Krimas "referenduma" un arī turpmāk Krimas pussalas teritorijā atradās vairāk nekā 20 000 Krievijas karavīru.

"Aiz Krimas "pašaizsardzības" muguras stāvēja mūsu karavīri. Viņi darbojās korekti bet profesionāli," sacīja Putins.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējo dienu laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!