Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagājušajā gadā nopelnījis aptuveni 3,7 miljonus rubļu (75 000 eiro), kas padara viņu par pašu nabadzīgāko Kremļa amatpersonu, liecina piektdien publiskotie oficiālie finanšu dati.

Saskaņā ar Kremļa tīmekļa vietnē publiskoto deklarāciju Putins pērn nopelnījis 3,7 miljonus rubļu, viņam pieder trīs Krievijā ražotas automašīnas, 77 kvadrātmetru liels dzīvoklis, garāža un zemes gabals.

Šogad pirmo reizi Putina dokumentos nav uzrādīti viņa nu jau bijušās sievas Ludmilas ienākumi. Šomēnes Kremlis apstiprināja, ka pāris ir izšķīries.

Putina deklarētie ieņēmumi tālu atpaliek no pārējo Kremļa amatpersonu ienākumiem un arī lielākā daļa valdības ministru aizvadītajā gadā nopelnījuši vairāk.

Saraksta augšgalā kārtējo reizi ierindojies Krievijas premjerministra pirmais vietnieks Igors Šuvalovs, kura deklarētie ģimenes ienākumi kopā ar sievu pārsnieguši 478 miljonus rubļu (9,7 miljonus eiro). Šuvalova ģimenei pieder arī vairākās mājas un luksusa automašīnas.

Korupcijas apkarošanas aktīvisti ir atzinīgi novērtējuši valdības iniciatīvu publicēt amatpersonu ienākumus, bet norāda, ka šie dati bieži vien slēpj politiķu nedeklarētās bagātības. Pastāv aizdomas, ka Putinam patiesībā pieder vairākas greznas rezidences un lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!