Foto: AP/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien norīkojis sākt negaidītu kaujas gatavības pārbaudi Rietumu un Centrālajā kara apgabalā, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas paziņojumu, vēsta aģentūra AFP.

"Galvenais komandieris ir devis uzdevumu pārbaudīt bruņoto spēku spējas tikt galā ar krīzes situācijām, kas rada militāras drošības draudus valstij," paziņoja aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Rietumu kara apgabals robežojas ar Ukrainu. Karavīriem jau rīt jābūt augstākajā kaujas gatavībā, vēsta aģentūra UNIAN. Šoigu skaidro, ka pārbaude ir sākums visu Bruņoto spēku gatavības kontrolei, kas notiks līdz 3. martam.

Portāls "Newsru.com" raksta, ka Putins jau pagājušā gada septembrī paziņoja par nodomu arī turpmāk veikt kaujas gatavības pārbaudes.

20 gadu laikā pirmā kaujas gatavības pārbaude Centrālajā kara apgabalā notika 2013. gada februārī. Militārās vienības devās uz norādītajiem punktiem. Pārbaudē piedalījās 7000 karavīru un simtiem tehnikas vienību. Savukārt 28. martā Putins nakts vidū izdeva rīkojumu sākt plašas militārās mācības Melnajā jūrā.

Pārbaudes notikušas arī citos kara apgabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!