Foto: Vida Press

Krievijas prezidents Vladimirs Putins svētdien paziņoja, ka Krievija īsteno miermīlīgu ārpolitiku, un viņa pārstāvētajai valstij nav vajadzīgas svešas teritorijas un resursi.

"Krievijas ārpolitika bez jebkādiem pārspīlējumiem ir miermīlīga," viņš sacīja intervijā Krievijas telekanālam "Rossija 1".

Putins uzsvēra, ka paskatoties uz pasaules un Krievijas karti, "ir acīmredzami, ka mums nav vajadzīgas ne svešas teritorijas, ne svešas dabas bagātības. Mums visa ir pietiekami. Mēs esam pašpietiekama valsts", uzsvēra Krievijas prezidents.

"Mums nav nepieciešamības ar kādu konfliktēt un karot," viņš teica, piebilstot, ka "mums nav nekādas vēlēšanas izveidot impēriju, atjaunot Padomju Savienību".

"Tomēr mums ir jāaizstāv sava neatkarība un suverenitāte, un to mēs, protams, esam darījuši un darīsim," paziņoja Putins.

Intervijā Krievijas prezidents uzsvēra, ka Krievijas sauszemes operācija Sīrijā nenotiks, un Damaska par to ir informēta.

"Mēs negatavojamies to darīt un mūsu Sīrijas draugi to zina," sacīja Putins.

Viņš arī uzsvēra, ka ir brīdinājis ASV un citas valstis par Krievijas operāciju Sīrijā, toties citas valstis pirms šāda veida operāciju īstenošanas Krieviju nekad nav brīdinājušas.

Krievijas Aizsardzības ministrija svētdien paziņoja, ka Krievijas gaisa spēki pēdējo 24 stundu laikā ir veikuši uzlidojumus 63 mērķiem Sīrijā, iznīcinot komandpunktus, nocietinātas pozīcija un munīcijas noliktavas.

Krievija gaisa triecienus Sīrijā pret Bašara al Asada režīma pretiniekiem sāka 30.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!