Foto: AP/Scanpix

Krievija nevienam nedraud un neiesaistīsies ģeopolitiskās intrigās, lai kā viņu tur vēlētos ievilkt, bruņoto spēku attīstības sapulcē paziņojis Vladimirs Putins, vēsta aģentūra TASS.

Viņš atzīmējis, ka valsts interešu aizstāvībai nepieciešami kompleksi un koordinēti pūliņi no visām varas iestādēm.

"Mēs nevienam nedraudam un negrasāmies iesaistīties kaut kādās ģeopolitiskās spēlēs, intrigās, vēl jo vairāk konfliktos, lai vai kā kāds nevēlētos mūs tur iesaistīt," uzsvēris Putins, aicinot nodrošināt suverenitātes aizsardzību un Krievijas Federācijas veseluma ievērošanu.

"Īpašu uzmanību nepieciešams pievērst kompleksai pieejai un visu valsts varas iestāžu iesaistīšanai valsts aizsardzībai," uzsvēris Putins.

Pēc viņa teiktā, pēdējos gados Krievijā noslēgusies militārās plānošanas sistēmas veidošana, precizētas pieejas militārās vadības organizācijai, un 2013.gada janvārī tika apstiprināts Krievijas Federācijas aizsardzības plāns.

Iepriekš šonedēļ Putins jau apspriedies ar atbildīgajām amatpersonām par vienotas stratēģiskas komandēšanas vienības izveidi arktiskajā zonā Ziemeļu flotes bāzē.

Putins atgādinājis, ka sapulce  turpina konsultāciju sēriju par aizsardzības kompleksa izveidi, kas notiek divas reizes gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!