Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir negaidīti no pienākumu pildīšanas atbrīvojis savas administrācijas vadītāju Sergeju Ivanovu (attēlā), vēsta raidsabiedrība BBC.

Kremļa paziņojumā teikts, ka Putins izdevis dekrētu "atbrīvot Ivanovu (attēlā zemāk) no viņa pienākumiem Krievijas prezidenta administrācijas vadīšanā".

Foto: Sputnik/Scanpix

Piektdien TV uzrunā Putins paziņoja, ka Ivanovs pats lūdzis atbrīvot viņu no amata un ieteicis savā vietā iecelt savu vietnieku Antonu Vaino (attēlā zemāk), kurš arī apstiprināts amatā.

Foto: Sputnik/Scanpix

Tallinā dzimušais Vaino ir bijušā Igaunijas Kompartijas pirmā sekretāra Karla Vaino mazdēls, raksta "Delfi.ee".

Tagad Ivanovs būšot īpašais pārstāvis vides un transporta jautājumos. Ivanovs daudzus gadus bija Putina tuvāko loka cilvēks.

Ivanovs ir Krievijas Drošības padomes loceklis un bijušais VDK darbinieks. Deviņdesmito gadu beigās, kad Putins bija Federālā drošības dienesta (FDD) vadītājs, Ivanovs tika iecelts par viņa vietnieku. Nākot pie varas, Putins Ivanovu nosauca kā vienu no pieciem cilvēkiem, kuriem viņš uzticas visvairāk.

63 gadus vecais Ivanovs Krievijas prezidenta biroju vadīja kopš 2011. gada. Iepriekš viņš ir bijis premjera vietnieks un aizsardzības ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!