Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins G20 samita priekšvakarā ceturtdien vācu presē publicētā komentārā nosodījis pret Maskavu vērstās sankcijas un aicinājis izbeigt "protekcionismu" tirdzniecībā.

Sankcijas pret Krieviju “ir ne tikai tuvredzīgas, bet ir pretrunā ar G20 sadarbības principiem visu valstu interesēs,” raksta Putins laikrakstā “Handelsblatt” publicētajā komentārā.

“Esmu pārliecināts, ka vienīgi atvērtas tirdzniecības attiecības, kas balstītas vienveidīgās normās un standartos, var stimulēt pasaules ekonomikas izaugsmi un veicināt attiecību uzlabošanos starp valstīm,” apgalvo Kremļa saimnieks.

G20 samits, kas piektdien sāksies Hamburgā, pulcēs gan pasaules ekonomiski attīstītāko valstu, gan tā dēvēto strauji augošo ekonomiku līderus.

ASV un Eiropas Savienība (ES) vērsusi pret Maskavu virkni sankciju, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā un tai piederošās Krimas pussalas aneksiju.

Krievija uz to reaģējusi ar pretsankcijām, tostarp aizliedzot lielu daļu rietumvalstu pārtikas ražojumu importu.

Pagājušajā mēnesī ASV papildināja sankcijām pakļauto personu un organizāciju sarakstu ar 38 jaunām fiziskām un juridiskām personām, un tas izjauca plānoto Savienoto Valstu un Krievijas diplomātu tikšanos.

Tomēr piektdien G20 samita kuluāros paredzēta Putina un ASV prezidenta Donaleda Trampa tikšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!