Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izdevis rīkojumu, ar kuru par 2,65 reizēm paceļ savu, kā arī premjerministra Dmitrija Medvedeva algu, atsaucoties uz Kremļa vietnē publicētu paziņojumu, vēsta "Lenta.ru".

Pēc laikraksta "Vedomosti" aprēķiniem Medvedevs mēnesī saņem nedaudz virs 215 tūkstošiem rubļu (aptuveni 4300 eiro), bet prezidenta alga ir ap 280 tūkstošiem rubļu (aptuveni 5600 eiro) mēnesī.

Saskaņā ar Kremļa tīmekļa vietnē publiskoto deklarāciju Putins pērn nopelnījis 3,7 miljonus rubļu, viņam pieder trīs Krievijā ražotas automašīnas, 77 kvadrātmetru liels dzīvoklis, garāža un zemes gabals.

Putina deklarētie ieņēmumi tālu atpaliek no pārējo Kremļa amatpersonu ienākumiem un arī lielākā daļa valdības ministru aizvadītajā gadā nopelnījuši vairāk.

Saraksta augšgalā kārtējo reizi ierindojies Krievijas premjerministra pirmais vietnieks Igors Šuvalovs, kura deklarētie ģimenes ienākumi kopā ar sievu pārsnieguši 478 miljonus rubļu (9,7 miljonus eiro). Šuvalova ģimenei pieder arī vairākās mājas un luksusa automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!