Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, pats slims esot, turpinātu darbu un neņemtu slimības lapu, tā, komentējot medijos izskanējušo informāciju par to, ka Putina 10 dienu ilgā prombūtne martā skaidrojama ar veselības pasliktināšanos, medijiem norādījis Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

“Pat, ja viņš [Putins] saslimst, viņš turpina strādāt,” Peskova teikto citē ziņu aģentūra “Tass”.

Šādu Putina preses pārstāvja paziņojumu izraisījusi publikācija laikrakstā “The Times”, kurā teikts, ka Krievijas galva martā slimojis, un tieši tādēļ 10 dienas neizgāja sabiedrības priekšā.

“The Times” savā publikācijā atsaucas uz bijušo Krievijas Militārās izlūkošanas virsnieku sniegto informāciju un norāda, ka intrigu par Putina prombūtnes iemesliem Kremlis uzturējis bažījoties, ka patiesība liktu Krievijas vadītājam izskatīties vājam.

Peskovs šo versiju noraidījis un atjokojis: “Skaidrs, ka ”The Times” zina labāk.”

Jau vēstīts, ka Putins publiski netika manīts laika posmā no 5. līdz 16.martam. Kremļa saimnieka mīklainā nozušana raisīja dažādu baumu un spekulāciju izplatīšanos par viņa likteni.

Oficiālu paziņojumu par Putina prombūtnes iemesliem Kremlis tā arī nesniedza. Medijos Krievijas prezidenta prombūtnes laikā tika izskatītas dažādas versijas par viņa pazušanas iemesliem, sākot no slimības un nāves, līdz apvērsumam Kremlī un pēcnācēja piedzimšanai. Peskovs gan visas baumas noliedza un apgalvoja, ka prezidents ir sveiks un vesels.

Pats Putins gan pēcāk norādīja, ka dzīve bez baumām būtu garlaicīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!