Padomju Savienības sabrukums 1991. gadā ir novedis pie tā, ka krievi ir kļuvuši par lielāko sadalīto nāciju pasaulē, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Putins arī teica, ka neatsakās no saviem vārdiem par PSRS sabrukumu kā milzīgu 20. gadsimta traģēdiju.

"Es tiešām teicu, ka uzskatu Padomju Savienības sabrukumu par milzīgu 20.gadsimta traģēdiju. Vai zināt, kāpēc? Pirmām kārtām tāpēc, ka vienā stundā ārpus Krievijas Federācijas robežām nokļuva 25 miljoni krievu cilvēku," Putins sacīja intervijā, kuru viņš sniedza ASV telekanālam CBS pirms viņa gaidāmās runas ANO Ģenerālās asamblejas 70. sesijā.

"Viņi dzīvoja vienotā valstī, bet pēkšņi nokļuva aiz robežas," teica Putins. Viņš atzīmēja, ka tas radījis daudzas problēmas, īpaši sadzīviskos jautājumos, ģimeņu sadalīšanos, ekonomiskas un sociālas problēmas.

"Krievi kļuva par vislielāko sadalīto nāciju pasaulē pašlaik. Vai tā nav problēma? Jums, iespējams, nav, bet man tā ir problēma," piebilda Krievijas prezidents.

Putins arī komentēja viņam adresētas apsūdzības par to, ka viņš grib paplašināt Krievijas ietekmes sfēru, sevišķi uz Gruziju un Ukrainu. "Mūs visu laiku tur aizdomās par kaut kādām ambīcijām un visu laiku mēģina kaut ko sagrozīt," atzīmēja Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!