"Krāsainās revolūcijas", kas notikušas virknē valstu, ir mācība un brīdinājums Krievijai, un valdība darīs visu iespējam, lai tas nenotiktu, atsaucoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumu vēsta "RIA Novosti".

"Lieki teikt, cik smagas un neatgriezeniskas sekas var radīt ekstrēmistu ideju izplatīšana mūsu daudznacionālai valstij," sacīja Putins. Viņš skaidroja, ka pasaulē "krāsainās revolūcijas" noveda līdz "traģiskām sekām", tāpēc Krievija darīs "visu nepieciešamo, lai tas nekad nenotiktu Krievijā".

"Ekstrēmisms mūsdienās tiek izmantots kā ģeopolitikas un ietekmes sfēru dalīšanas instruments, tāpēc savlaicīgi jāatklāj iemesli, kas var provocēt konfliktus uz nacionālā, sociālā vai reliģiskā pamata," teica Putins.

Pēc viņa vārdiem, šis uzdevums jāveic ne tikai drošības iestādēm, bet arī pilsoņu sabiedrībai.

Putins atzīmēja, ka īpaša uzmanība jāvelta starpnacionālajam un starpreliģiju attiecībām, atbalstot reģionālo tautu kultūru un tradīcijas.

Tāpat viņš solīja pievērsties darbam ar jauniešiem. "Tieši jauniešu vidū ekstrēmistu organizācijas cenšas vervēt savus sekotājus, vest savu propagandu, izmantojot internetu. Virtuālajā vidē ekstrēmisma ideoloģija uzņem spēku," norādīja Putins. Viņš piebilda, ka problēmas rada arī "nelikumīga un nekontrolēta migrācija", norādot, ka tā ir labvēlīga augsne noziedzībai un ekstrēmisma izpausmei.

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs paziņoja, ka Krievijai un Ķīnai draud "krāsainās revolūcijas", tādēļ cīņā pret tām abām valstīm būtu jāsadarbojas, viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!