Prezidents Vladimirs Putins trešdien intervijā žurnālistiem paziņoja, ka noziedznieki, kuri otrdien Puškina laukumā Maskavā sarīkoja sprādzienu, tiks atrasti, un valsts tos adekvāti sodīs.
Putins sacīja: "Vakar pēc traģēdijas Maskavas centrā tika izskatītas divas versijas: nelaimes gadījums un noziegums. Pēc speciālistu sākotnējiem vērtējumiem, ir pastrādāts noziegums, un tas nozīmē vai nu kriminālu versiju - kriminālas izrēķināšanās sekas, vai nu terora aktu."

Runājot par terora akta versiju, Putins uzsvēra, ka būtu nepareizi šajā noziegumā meklēt nacionālas pēdas, čečenu vai kādas citas. "Tas nebūtu īpaši pareizi, ja mēs uzliekam kauna traipu veselai tautai. Noziedzniekiem un teroristiem nav ne tautības, ne ticības," sacīja prezidents.

"Taču mums ir jāzina draudu avots," viņš uzsvēra. "Terorisms nav mūsu nacionālā slimība. Terorisms - tā ir starptautiska kaite," prezidents teica.

Pēc Putina domām, Krievijai terorisma problēma ir īpaši aktuāla. "Mēs ļausim savā teritorijā izveidot teroristu anklāvu," viņš paziņoja.

"Teroristu triecienu mērķi vienmēr ir vietas ar daudz cilvēkiem, un viņi vēlas asinsizliešanu, ārēju efektu, paniku un histēriju. Labākā dāvana teroristiem ir neorganizētība un kņada," sacīja Putins.

Prezidents uzskata, ka teroristiem jāliek pretī "politiskā griba, tiesībsargājošo institūciju organizēts sistēmas darbs, iedzīvotāju modrība un pastiprināta federālo orgānu sadarbības koordinācija".

Putins paziņoja, ka federālā vara Ziemeļkaukāzā rīkosies līdz galam un teroristi "tiks notverti viņu pašu midzenī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!