Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko piedraudējis sākt uzbrukumu, pieprasot izpildīt divus nosacījumus - atzīt kaujinieku Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas" un atteikties no integrācijas Eiropā, vēsta izdevums "Insider", atsaucoties uz diviem prezidentam tuvu stāvošiem avotiem.

Trešdienas vakarā Porošenko Krievijas vēstnieka Mihaila Zurabova klātbūtnē bijusi telefonsaruna ar Putinu. Kā pavēstīja prezidenta administrācijas pārstāvis, tā bijusi smaga saruna un ilgusi pusotru stundu.

"Ar Krieviju ir problēma - viņi draud sākt uzbrukumu un pieprasa atzīt separātiskās republikas, kā arī atteikties no iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) un NATO," "Insider" pastāstīja viens no avotiem.

Otrs avots izdevumam pastāstīja, ka kontakti ar Maskavu nav bijuši vairāk nekā nedēļu - tie pārtrūkuši pēc G20 samita Austrālijā, kurā Putins tika pakļauts asai Rietumu līderu kritikai un kuru viņš pameta, nesagaidījis noslēgumu.

"Ja agrāk viņi gandrīz katru dienu runāja pa telefonu, turklāt sazinājās caur starpniekiem, tad tagad visi kontakti ir izbeigušies. Un mēs nesaprotam, ko viņš ir sadomājies," sacīja avots.

Ukrainas prezidenta preses pārstāve ceturtdien noliedza, ka Porošenko telefonsarunā būtu izteikti kādi draudi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!