Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien Milānā notikušo tikšanos ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko un Eiropas Savienības (ES) līderiem nodēvējis par "labu, pozitīvu", vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Sarunas par Ukrainas konflikta noregulēšanu ir smagas, ir daudz nesaskaņu, bet notiek ideju apmaiņa, žurnālistiem pastāstīja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Lai gan daži dalībnieki izrādījuši nevēlēšanos "saprast reālo situāciju Ukrainas austrumos", saruna bijusi konstruktīva, papildināja Peskovs.

Itālijas premjerministrs Mateo Renci sarunas raksturojis kā "soli uz priekšu" konflikta atrisinājuma virzienā, izsakot cerību, ka tuvākajā laikā sāksies "izšķirošā fāze ceļā uz mieru", informē aģentūra UNIAN.

Tikmēr Krievijas prezidents jau esot nobriedis divpusējai sarunai ar Porošenko, aģentūrai "RIA Novosti" atklāja Peskovs. Pēc Milānas samita beigām dialogs par situāciju Ukrainā tiks turpināts "normālā formātā", skaidroja Peskovs.

Vēstīts, ka Milānā ceturtdien sākās Āzjas-Eiropas samits (ASEM), kura ietvaros notika Krievija, Ukrainas un augstu ES līderu tikšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!