Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir atcēlis no amata divus aizsardzības ministra vietniekus neilgi pēc tam, kad korupcijas skandāla dēļ jau ir atcelts aizsardzības ministrs Anatolijs Serdjukovs, ceturtdien vēsta radio “Brīvā Eiropa”.

Putins ir atcēlis no amatiem Dmitriju Čuškinu un Jeļenu Kozlovu, kuri pārraudzīja ministrijas finanses Serdjukova vadībā. Viņu vietā iecelti Ruslans Calikovs un Jurijs Borisovs.

Calikovs strādājis Ārkārtas situāciju ministrijā, kad to vadīja jaunieceltais aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Borisovs bija Aizsardzības industrijas padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir atcēlis no amata aizsardzības ministru Anatoliju Serdjukovu, kura vadītā iestāde ir iesaistīta līdzekļu izsaimniekošanā, radot trīs miljardu rubļu (51,5 miljonus latu) lielus zaudējumus.Putins paziņoja, ka Serdjukobs ir atcelts, lai "radītu apstākļus objektīvai izmeklēšanai"

Par ministrijas vadītāju iecelts Maskavas apgabala gubernators, bijušais ārkārtas situāciju ministrs Sergejs Šoigu, kurš ir lojāls Putina sabiedrotais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!