Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas un Baltkrievijas prezidenti Vladimirs Putins un Aleksandrs Lukašenko ceturtdien ieradušies Krievijai piederošajā Kaļiņingradas apgabalā, lai tur novērotu abu valstu kopīgo militāro manevru "Zapad 2013" noslēguma fāzi.

Prezidenti Kaļiņingradas apgabala poligonā "Hmeļovka" ieradās kopīgi Krievijas Gaisa spēku helikopterā "Mi-8".

Pirms tam abi līderi inspicēja Krievijas-Baltkrievijas manevrus Baltkrievijas pilsētas Grodņas rajonā, bet no turienes helikopterā devās uz Kaļiņingradas apgabalu.

Poligons "Hmeļovka" atrodas Baltijas jūras piekrastē 12 kilometrus uz ziemeļiem no Baltijskas, kas ir vistālāk rietumos esošā Krievijas pilsēta.

Poligona komandpunkts ir izvietots pašā jūras krastā, un no turienes Putins un Lukašenko sekos manevru gaitai ūdenī, uz sauszemes un gaisā.

Krievijas un Baltkrievijas karavīri šeit strādā pie teroristu uzbrukuma atvairīšanas no jūras manevriem.

Atbilstoši manevru scenārijam bandītisks grupējums ir sagrābis nelielu piekrastes posmu ar nelielām apdzīvotām vietām.

Teroristu aizmugurē tiks ar helikopteriem "Mi-8" izsēdināts taktiskais desants, bet kuģu un krasta artilērijas vienības izvērsīs artilērijas triecienu pret kuģiem, kas teroristus apgādā ar ieročiem.

Trieciens pret pašiem teroristiem ir jāvērš frontes lidmašīnām un armijas aviācijas helikopteriem. Piekrastē izsēdīsies Baltijas flotes desants.

Turklāt desanta kuģis uz gaisa spilvena "Mordovija" nogādās Baltkrievijas īpašo operāciju vienību, kurai būs jāiesaistās cīņās ar kaujiniekiem.

Atbilstoši scenārijam pretinieka aizmugurē tiks izsēdināts Gaisa desanta spēku vienības desants ar kaujas mašīnām "BMD-2", kas bloķēs teroristu grupas atkāpšanās ceļus.

Tālāk atbilstoši plānam teroristi ieņems apdzīvoto vietu. Lai atbrīvotu ķīlniekus, kaujās iesaistīsies Krievijas Iekšlietu ministrijas Iekšējo spēku vienība.

Pēc kaujas pilsētā ugunsgrēka likvidēšanā tiks iesaistītas lidmašīnas "Be-200" un "Il-76", kā arī helikopters "Mi-8" ar ugunsdzēšanas iekārtām.

Krievijas un Baltkrievijas manevri "Zapad 2013" sākās 20.septembrī un noslēdzas 26.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!