Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs un premjerministrs un jaunievēlētais prezidents Vladimirs Putins otrdien piedalījās 1.maija gājienā un mītiņā Maskavā. Šī ir pirmā reize pēdējo 15 gadu laikā, kad Krievijas prezidents piedalās Darba svētku pasākumos, vēsta BBC.

Putins iepriekš neapstiprināja savu dalību gājienā, bet Medvedevs paziņoja, ka piedalīsies pasākumā, tiekoties ar partijas "Vienotā Krievija" aktīvistiem.

Gājienu Krievijas galvaspilsētā rīkoja Neatkarīgo arodbiedrību federācija (NAF) sadarbībā ar "Vienoto Krieviju". Gājiens pulcējis aptuveni 120 000 iedzīvotāju, ziņo BBC, atsaucoties uz policijas informāciju.

Pēdējo reizi Krievijas prezidents 1.maija mītiņā piedalījās 1996.gadā, toreiz šo amatu ieņēma Boriss Jeļcins.

Iepriekš NAF vadītājs Mihails Šmakovs intervijā radio "Eho Moskvi" solīja, ka neizmantos prezidenta un premjera dalību mītiņā, lai risinātu arodbiedrību kustības problēmas.

Savus pasākumus plāno arī opozīcija. Komunistiskā partija rīkos gājienu un mītiņu Teātra laukumā pie Kārļa Marksa pieminekļa. Partija "Taisnīgā Krievija" Sokoļniku parkā rīkos mītiņu ar devīzi "Pavasari politikā!". Liberāldemokrāti plāno pasākumu Puškina laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!