Foto: AP/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ir vienojušies tikties "tuvākajā nākotnē", otrdienas vakarā paziņoja Kremļa preses dienests.

Paziņojumā teikts, ka pēc britu puses iniciatīvas notikusi Putina un Mejas telefonsaruna, kuras gaitā "abu valstu līderi .. ieplānoja tuvākajā nākotnē sarīkot personīgu tikšanos". Konkrētāks šīs tikšanās laiks netika minēts.

"Apspriežot Krievijas-Lielbritānijas attiecību aktuālos jautājumus, abas puses pauda neapmierinātību ar pašreizējiem sadarbības parametriem gan politiskajā, gan komerciāli ekonomiskajā sfērā," paziņoja Kremļa preses dienests.

Sarunas gaitā tika panākta vienošanās aktivizēt kopīgu darbu vairākos virzienos.

"Ņemot vērā, ka augusta beigās paredzēts atzīmēt zīmīgu notikumu - pirmā britu Ziemeļu konvoja ierašanās Arhangeļskā 75. gadskārtu (šī ierašanās notika dažas nedēļas pēc hitleriskās Vācijas uzbrukuma Padomju Savienībai), Meja apstiprināja Lielbritānijas piedalīšanos svinībās solīdā līmenī," teikts Kremļa paziņojumā.

Telefonsarunas gaitā Putins un Meja arī "vienojās organizēt dialogu specdienestu jomā, kuri nodarbojas ar aviācijas drošības garantēšanas problēmām".

Abu valstu attiecības pēdējos gados ir pasliktinājušās, sevišķi saistībā ar Lielbritānijas centieniem izmeklēt bijušā Krievijas spiega un Putina kritizētāja Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu Londonā 2006. gadā. Lielbritānija arī bija viena no dedzīgākajām Rietumu sankciju atbalstītājām pret Krieviju saistībā ar Ukrainas krīzi.

Kad Meja jūlijā kļuva par Lielbritānijas premjerministri, Putins paziņoja, ka ir gatavs "konstruktīvam dialogam" ar viņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!