Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien veica reformas Kremļa informācijas struktūrās, izveidojot Krievijas prezidenta informācijas pārvaldi, par kuras vadītāju iecēla savu līdzšinējo palīgu Čečenijas lietās Sergeju Jastržembski.
47 gadus vecais Jastržembskis divus gadus bija iepriekšējā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina preses dienesta vadītājs, bet 1998.gadā viņš par prezidenta oponenta, Maskavas mēra Jurija Lužkova, kritizēšanu no amata tika atbrīvots.

Paziņojumā presei teikts, ka Jastržembskis būs Krievijas informācijas dienesta vadītājs, bet analītiķi apgalvo, ka ambiciozajam bijušajam diplomātam būs ļoti plašas pilnvaras, tai skaitā arī uzdevums noregulēt konfliktus ar masu medijiem.

"Ir pieņemts lēmums par šā departamenta izveidošanu, lai uzlabotu informāciju par Krievijas Federācijas prezidenta aktivitātēm," teikts Putina parakstītajā dekrētā.

Krievijas prezidentu vietējie un ārvalstu mediji kritizējuši par Kremļa bieži vien kūtro reakciju dažādās krīzes situācijas, tai skaitā zemūdens "Kursk" traģēdijas un Krievijas lidmašīnas nolaupīšanas laikā.

Jastržembskis no darba Jeļcina administrācijā tika atbrīvots pēc tam, kad bija paudis atbalstu Maskavas mēram Jurijam Lužkovam, kas tobrīd bija galvenais pretendents uz Krievijas prezidenta krēslu.

Viņš bija Maskavas valdības vicepremjers līdz vēlēšanām 1999.gada decembrī, kad Putina atbalstītie kandidāti uzvarēja Lužkova un bijušā premjera Jevgeņija Primakova kopīgi izveidoto partiju.

Jastržembskis no 2000.gada 12.janvāra bija Krievijas prezidenta pilnvarotais pārstāvis Čečenijas lietās. Oficiāli viņa amats bija Krievijas prezidenta palīgs, un tikai viņam bija tiesības medijiem sniegt informāciju par Čečenijas karu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!