Foto: AFP/Scanpix

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins otrdien paziņoja, ka pēc viņa inaugurācijas prezidenta amatā noliks valdošās partijas "Vienotā Krievija" priekšsēdētāja pilnvaras un ierosināja šajā amatā ievēlēt pašreizējo valsts prezidentu Dmitriju Medvedevu, kurš pēc Putina inaugurācijas kļūs par premjerministru.

"Uzskatu, ka pareizi būtu pēc inaugurācijas, kam jānotiek šā gada 7.maijā, es noliktu partijas "Vienotā Krievija" priekšsēdētāja pilnvaras," otrdien, tiekoties ar partijas vadību, paziņoja Putins.

"Lūgšu jūs un partijas biedrus sasaukt ārkārtas kongresu maija otrajā pusē, un saistībā ar to, ka Dmitrijs Anatoļjevičs bija partijas saraksta līderis Valsts domes vēlēšanās, un saistībā ar to, ka es ieteikšu viņa kandidatūru valdības vadītāja amatam, uzskatu par pareizu, ja viņš vadīs arī partiju," skaidroja Putins.

Krievijas premjerministrs norādīja, ka tā ir vispārpieņemta prakse, ka "valdība balstās uz vairākumu parlamentā". "Tikai tā var panākt efektīvu kopīgu darbu," viņš uzsvēra, atgādinot, ka izveidojusies tāda politiskā prakse, ka prezidents ir "bezpartejiska figūra".

"Konstitūcija neliedz prezidentam būt kādas partijas biedram, bet saskaņā ar mūsu politiskās dzīves garu prezidents tomēr ir visus politiskos spēkus, visus valsts pilsoņus apvienojoša figūra," norādīja Putins, kas pēc četru gadu pārtraukuma atgriezīsies Krievijas prezidenta krēslā.

Tomēr Putins uzsvēra, ka, neskatoties uz to, ka vairs nebūs partijas priekšsēdētājs, "mēs jebkurā gadījumā strādāsim kopā". Viņš arī piebilda, ka rēķinās ar "Vienotās Krievijas" atbalstu, īstenojot valstī gaidāmos uzdevumus. "Tad spēsim izmainīt mūsu valsts kvalitāti, uzlabot tās iedzīvotāju dzīves līmeni," teica Putins, kurš nav "Vienotās Krievijas" biedrs, lai gan ir tās priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!