Krievijas prezidents Vladimirs Putins nākamnedēļ gaidāmās divu dienu vizītes laikā Seulā ir ielūgts pavingrināties džudo mākslā, ceturtdien paziņoja Dienvidkorejas sporta amatpersonas.
"Ja viņš nostāsies uz paklāja džudo tērpā, tas būs labs stimuls šim sporta veidam," paziņoja Starptautiskās džudo federācijas amatpersona Mūns Hīdžongs.

Starptautiskās džudo federācijas priekšsēdētājs, Korejas Tirdzniecības kameras vadītājs Paks Jongsungs ar Krievijas vēstniecības Dienvidkorejā starpniecību ierosinājis, ka 27. un 28.februārī gaidāmās vizītes laikā Putins nedaudz laika varētu veltīt arī džudo cīņai ar Dienvidkorejas sportistiem.

"Vēl nav pieņemts lēmums šajā jautājumā. Mēs joprojām apspriežam protokolu un vizītes grafiku ar Dienvidkorejas varas iestādēm," informēja Krievijas vēstniecības Seulā preses sekretārs Andrejs Osmakovs.

48 gadus vecais Putins ārvalstu vizīšu laikā nereti tiekas ar austrumu cīņu speciālistiem un piedalās džudo cīņu paraugdemonstrējumos. Viņš ar džudo nodarbojas jau kopš bērnības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!