Laikā, kad Krievija ir anektējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu un apbruņo prokrieviskos kaujiniekus Donbasā, apdraudot mieru un kārtību Eiropā, daudzu Krievijas iedzīvotāju acīs prezidenta Vladimira Putina vērtība ir tikai cēlusies.

Tāpēc nav brīnums, ka Putinam, kurš Kremļa propagandas vārdiem ir "piecēlis Krieviju no ceļiem" un pretojas Rietumu vēlmei "pieķēdēt lāci", tiek veltīti skaņdarbi.

Internetā publicēts dziedātājas "Mašani" skaņdarbs "Mans Putins", kurš sešu dienu laikā videokrātuvē "YouTube" apskatīts jau gandrīz divus miljonus reižu.

Klipā jaunā sieviete pārmaiņus ir ģērbusies Krievijas un Ukrainas karoga krāsās, turklāt Krievijas trikolora tērps ir ainās zem klajas debess, bet Ukrainas zili dzeltenais starp mūriem un gruvešiem.

Dāma dzied, ka ir "apburta" un nespēj aizmirst kādu, kurš tiek raksturots kā bezbailīgs un pašpārliecināts, "kad draud karš visās frontēs", tālāk tekstā sniedzot atbildi, kas ir šī persona.

"Tu, Putin, tu esi Putins, es vēlos būt ar tevi un pēc tevis saucu. Mans Putin, mans mīļais Putin, paņem mani līdzi, es gribu būt ar tevi," skan dziesmas piedziedājums.

"Mašani" neaizmirst pieminēt "Krimas atgriešanu" un prognozē tālāko. "Cauri dūmiem tu met izaicinājumu un atgriez Krimu, bet pēc tam, brīvu no visām važām, tu atjaunosi savienību [PSRS]," dzied sieviete.

Šī nebūt nav pirmā Putinam veltītā dziesma. Pagājušajā gadā uzmanību izpelnījās Krievijas prezidentu slavinoša dziesma "Rīkojies, Putin!". Medijos gan tika norādīts uz šī skaņdarba līdzību ar nacistiskās Vācijas jaunatnes organizācijas "Hitlerjugend" maršu.

Vēl pirms Krimas okupācijas un kara Asutrumukrainā veselas divas dziesmas Putinam veltīja tadžiku dziedātājs Tolibdžons Kurbanhanovs.

Jāatzīmē, ka laikā, kad analītiķi prognozē risku, ka starptautiskajām sankcijām pakļautā Krievija var ieslīgt "revolucionārā haosā", aptauju rezultāti norāda, ka valsts iedzīvotāji Putinu nesaista ar ekonomisko stāvokli un labklājības līmeni valstī.

"Pēdējos 15 mēnešus Putinu sākuši uztvert kā simbolisku un svētu figūru, kas nav atbildīga par ekonomisko situāciju valstī, bet ir atbildīga par valsts varenību," janvārī notikušajā Gaidara forumā pastāstīja "Levada Center" pētnieks Aleksejs Levinsons.

"Jo vairāk krievi jutīs, ka apkārtējā pasaule viņus apdraud, jo vairāk viņi apvienosies ap Putinu," uzsvēra speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!