Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas premjerministrs Mariano Rahojs un Francijas prezidents Fransuā Olands ceturtdien pēc Madridē notikušajām sarunām paziņoja, ka Sīrijas prezidentam Bašaram Asadam pēc iespējas ātrāk jāpamet amats, vēsta "RIA Novosti".

"Konflikta atrisinājums ir atkarīgs no Asada atkāpšanās, pēc tam valstī būs jāizveido valdība, kurā jāiekļauj dažādu politisko spēku pārstāvji," paziņoja Rahojs.

Abu valstu līderi atzinuši, ka viņus uzrauc vardarbības pieaugums Sīrijā, un uzsvēruši, ka ķīmisko ieroču pielietošana, ar kuru draud Sīrijas valdošais režīms, nav pieļaujama.

Olands savukārt paudis pārliecību, ka starptautiskajai sabiedrībai ir "jāpārliecina Krieviju un Ķīnu mainīt savu pozīciju Sīrijas jautājumā, lai izbeigtu haosu šajā valstī".

Spānijas valdības vadītājs savukārt aicināja Sīrijas opozīciju apvienoties un kļūt par alternatīvu Asada režīmam.

Jau vēstīts, ka Sīrijā jau kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas izvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!