Foto: AFP/Scanpix

Kubas prezidents Rauls Kastro piektdienas vakarā kritizēja ASV prezidenta Donalda Trampa īstenoto politiku pret Havanu, kā arī atkārtoja aicinājumu uz dialogu.

"Pašreizējā prezidenta paziņojumi (..) nozīmē soli atpakaļ divpusējās attiecībās," Kastro paziņoja parlamentā, kritizējot Trampa lēmumu daļēji atcelt viņa priekšteča Baraka Obamas administrācijas laikā panākto vienošanos ar Kubu.

"Neveiksmi cietīs ikviena stratēģija, kas ar piespiešanu, spiedienu vai netiešām metodēm cenšas iznīcināt revolūciju," uzsvēra Komunistiskā režīma vadītājs.

86 gadus vecais Kubas prezidents arī aicināja uz "cieņpilnu dialogu" un divpusējo attiecību risināšanu uz vienlīdzīgiem pamatiem.

Jau vēstīts, ka Tramps jūnijā paziņoja, ka anulē Obamas vienošanos ar Kubu un daļēji atjauno pirms tam spēkā esošos ierobežojumus.

Tramps deva rīkojumu ierobežot amerikāņu ceļojumus uz Kubu, kā arī vērsties pret uzņēmumiem, kas slēdz darījumus ar komunistiskā režīma armiju un drošības dienestiem.

Tomēr Tramps atstājis spēkā daudzas no Obamas īstenotajām izmaiņām Kubas politikā. Tostarp darbu turpinās no jauna Havanā atvērtā ASV vēstniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!