Foto: RIA Novosti/Scanpix
Apkopojot visus 11.maija Doņeckas apgabala "referenduma" par atdalīšanos no Ukrainas rezultātus, izrādījies, ka šajā demokrātijai tik svarīgajā notikumā – vēlētāju gribas izteikšanā – piedalījušies 100,63% apgabala iedzīvotāju, vēsta britu medijs "Independent.co.uk".

Apkopojot separātistu sniegtos datus – 89,7 % balsojuši par atdalīšanos, 10,19 % vēlējušies palikt Ukrainas sastāvā, savukārt 0,74 % no visiem biļeteniem bijuši bojāti, vai nepareizi aizpildīti. Tādējādi, kopā minētos procentus saskaitot, veidojas 100,63% liela vēlētāju "referenduma" aktivitāte.

Augsta "referenduma" apmeklētība bijusi arī Luhanskā, kur nobalsojuši 96% balsstiesīgo.

Britu medijs "Independent.co.uk" ironizē, ka šī ir "neparasti veselīga attieksme" pret demokrātiju. Ukrainas pagaidu prezidents Aleksandrs Turčinovs gan norāda, ka balsojums bijis farss. Pēc Turčinova informācijas Doņeckā referendumā piedalījušies 32% balsstiesīgo, savukārt Luhanskā 24%.

Jau ziņots, ka 11.maijā separātiskie Austrumukrainas reģioni rīkoja referendumus, kuros, kā liecina nemiernieku sniegtā informācija, tika pausta pārliecinoša vēlētāju griba atdalīties no Ukrainas.

Eiropas Savienība (ES), reaģējot uz notikušajiem referendumiem, papildināja pret Krieviju vērsto sankciju sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!