Foto: AP/Scanpix
Aptuveni 1200 cilvēku aizturēti policijas reidā augļu un dārzeņu tirdzniecības bāzē Birjuļovas rajonā Maskavā, kur svētdien iebruka pret Kaukāza imigrantiem protestējoši iedzīvotāji, vēsta raidsabiedrība RT.

Aizturētie nogādāti policijas iecirknī, lai pārbaudītu personu iespējamo saistību ar noziedzību. Bāzes teritorijā, kur strādā daudz imigrantu no Kaukāza un Vidusāzijas, atrasta automašīna, kurā atradušies miljoniem rubļu skaidrā naudā un vairāku veidu ieroči, liecina policijas paziņotais.

Pēc pret viesstrādniekiem vērstām masu nekārtībām, kas svētdien izcēlās Birjuļovas rajonā, policija aizturēja aptuveni 400 cilvēku. Nekārtības izraisīja 10. oktobrī notikušais incidents, kad kāds Kaukāzu viesstrādnieks ar nazi uzbruka 25 gadus vecam vīrietim un to nogalināja viņa draudzenes priekšā.

Svētdien sākotnēji uz it kā parastu "tautas sanākšanu" pulcējās pāri simts cilvēku, tomēr vēlāk pievienojušies radikāli noskaņoti jaunieši, un sākušās nekārtības. Vēlāk incidentos iesaistīto skaits pārsniedza 1000, kas sabraukuši no daudziem Maskavas rajoniem. Nekārtību cēlāji ieņēma rajona lielāko tirdzniecības bāzi, kurā pārsvarā bijuši kaukāzieši, bet vēlāk demolējuši kioskus.

Policijas vietējie spēki ar trakojošo pūli netika galā, tāpēc Iekšlietu ministrija pēcpusdienā izsludināja paaugstinātu gatavību un uz notikuma vietu nosūtīja speciālās vienības. Kā paziņojusi Krievijas Iekšlietu ministrija, speciāli izveidots plāns "Vulkan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!