Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas Valsts domes vēlēšanās valdošā partija "Vienotā Krievija" ieguvusi 45,2% balsu, liecina tūlīt pēc pēdējo vēlēšanu iecirkņu slēgšanas svētdienas vakarā publiskotie nobalsojušo vēlētāju aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem parlamenta apakšpalātā, pārvarot piecu procentu barjeru, iekļuvušas vēl trīs partijas - komunisti, kas ieguvuši 21% balsu, Vladimira Žirinovska vadītā Liberāldemokrātiskā partija (LDP), par kuru balsojuši 8,7% aptaujāto, un par Kremļa kabatas partiju uzskatītā kreisi orientētā "Taisnīgā Krievija", kas šoreiz veido kopīgu sarakstu ar kreisi nacionālistisko partiju "Krievijas patrioti" un profašistisko partiju "Par taisnību", kuru vada bēdīgi slavenais rakstnieks un Austrumukrainā karojušo teroristu bandu vadonis Zahars Preļepins.

Tikmēr saskaņā ar sākotnējiem balsu skaitīšanas rezultātiem, kas iegūti pēc 8,89% biļetenu saskaitīšanas, par "Vienoto Krieviju" balsojuši tikai 38,51% krievu, bet komunisti ieguvuši 25,19% balsu.

Savukārt LDP atbalstījis 9,61% vēlētāju, bet "Taisnīgās Krievijas/Krievijas patriotu/Par taisnību" saraksts izcīnījis 6,68% balsu.

Saskaņā ar sākotnējiem balsu skaitīšanas rezultātiem Valsts domē iekļuvusi arī labēji centriskā partija "Jaunie ļaudis", kas ieguvusi 7,9% balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!