Foto: Reuters/Scanpix

ASV senators republikānis Marko Rubio pirmdien paziņojis finanšu donoriem, ka sāk kampaņu cīņā par ASV prezidenta amatu, vēsta Savienoto Valstu mediji.

Ja 43 gadus vecais politiķis, kurš Senātā pārstāv Floridu, vēlēšanās uzvarēs, viņš kļūs par pirmo latīņamerikāņu izcelsmes ASV prezidentu.

Rubio pirmdien sazvanījies ar donoriem un apstiprinājis savu kandidatūru, vēsta raidorganizācija CNN. Viņš arī norādījis, ka ir "unikāli kvalificēts", lai runātu par valsts nākotni.

Sagaidāms, ka Rubio plašākai sabiedrībai par savu apņemšanos kandidēt uz prezidenta amatu paziņos pirmdien sarīkojumā dzimtajā Maiami.

Harismātiskā likumdevēja vecāki ir dzimuši Kubā, un viņš runā nevainojamā spāņu valodā.

Viņš ir jau trešais republikāņu senators, kurš sācis kampaņu par partijas nomināciju prezidenta amatam. Pirms viņa to izdarījuši Teds Kruss un Rands Pols.

Sagaidāms, ka Rubio Floridas mentors - bijušais gubernators Džebs Bušs - arī centīsies iegūt konservatīvās partijas nomināciju prezidenta amatam.

Demokrātu nometnē vienīgi bijusī valsts sekretāre un pirmā lēdija Hilarija Klintone ir paziņojusi par cīņas sākšanu, lai kļūtu par prezidenta Baraka Obamas amata mantinieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!