Foto: AFP/Scanpix

Lielvalstis trešdien saskaņojušas "galvenos punktus" ANO Drošības padomes rezolūcijā par Sīrijas ķīmisko ieroču iznīcināšanu, ziņo Rietumu diplomāti, taču Krievija to noliedz.

Rezolūcijas projekts paredz sankciju piemērošanas iespējamību saskaņā ar ANO Hartas VII nodaļu, ja prezidenta Bašara al Asada režīms atteiksies pildīt atbruņošanās plānu, kuram 14.septembrī Ženēvā piekritušas gan ASV, gan Krievija, pavēstīja trīs rietumvalstu diplomāti.

Tas esot noticis pusdienu laikā ar ANO ģenerālsekretāru Banu Kimunu, kurās piedalījušies piecu Drošības padomes pastāvīgo locekļu ārlietu ministri, sacīja diplomāti, kas vēlējās palīkt anonīmi.

Viņi piebilda, ka rezolūcijas projekts drīzumā varētu tikt iesniegts Drošības padomes pilnajam sastāvam, kā arī to, ka piecu Drošības padomes pastāvīgo locekļu vēstnieki piektdien tiksies, lai apspriestu Sīrijas miera konferences sarīkošanu Ženēvā.

"Mums atlikušas dažas atrisināmas detaļas, taču domāju, ka panāksim kopīgu risinājumu, iespējams, šodien vai rīt," paziņojis arī Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss.

Tomēr Krievija noliegusi rietumvalstu diplomātu pieņēmumus, ka esot panākta vienošanās par rezolūcijas projekta galvenajiem punktiem.

"Tā ir tikai viņu vēlmju domāšana," izteicies Krievijas ANO delegācijas pārstāvis. "Tā nav realitāte. Darbs pie rezolūcijas projekta joprojām turpinās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!