Latīņamerikāņu popzvaigzne Rikijs Mārtins, kurš MTV vada pusaudžiem domātu izglītojošu kampaņu par AIDS briesmām, trešdien aicināja jauniešus nodarboties tikai ar drošu seksu un būt līdzcietīgiem pret nāvējošā vīrusa upuriem.
Mārtins piedalīsies Pasaules AIDS dienai, kas tiek atzīmēta 1.decembrī, sagatavotā MTV dokumentālā filmā par AIDS postošo ietekmi. Filma stāstīs par sešiem AIDS upuriem no dažādām pasaules vietām, sākot ar Parīzi un beidzot ar Kampalu.

Mārtins, kurš dodas uz Stokholmu, lai piedalītos Eiropas MTV balvu pasniegšanas ceremonijā, sacīja: "AIDS joprojām ir nopietna problēma, un vēl jāveic liels darbs, lai izglītotu cilvēkus visā pasaulē."

Statistika liecina, ka 50 procenti jauno HIV infekcijas nēsātāju ir 15 līdz 25 gadus veci cilvēki.

"Ceru, ka šī dokumentālā filma mudinās cilvēkus veikt nepieciešamos profilakses pasākumus, kā arī izrādīt līdzjūtību pret tiem, kurus skāris AIDS," teikts MTV publicētajā Mārtina paziņojumā.

Daudziem cilvēkiem popmūzikas pasaule šķiet īsts seksa, narkotiku un rokenrola simbols, taču kabeļu televīzijas tīkls par savu pienākumu uzskata jauniešu auditorijas izglītošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!