ASV filantropu miljardieru Rokfelleru ģimene, kas sapelnījusi savas bagātības ar naftu, gatavojas novirzīt investīcijas atjaunojamās enerģijas attīstībā, pirmdien ziņo mediji.

Organizācija "Rockefeller Brothers Fund" (RBF), kuru dibinājusi un vada Rokfelleru ģimene, pievienojusies filantropu koalīcijai, solot pārdot aktīvus fosilās degvielas sektorā vairāk nekā 50 miljardu dolāru (39 miljardu eiro) vērtībā, ziņo mediji.

Koalīcijai pievienojušās aptuveni 650 personas un 180 institūcijas, un tā ir daļa no augošās globālās iniciatīvas "Global Divest-Invest", kas sākās universitātē pirms pāris gadiem, vēsta laikraksts "The New York Times".

RBF direktors norādīja, ka iesaistīšanās šajā koalīcijā būtu saskaņā ar Džona Deivisona Rokfellera vēlmēm, ja viņš šodien būtu dzīvs.

Mediji ziņo, ka organizācija ar oficiālu paziņojumu nāks klajā pirms otrdien Ņujorkā sāksies klimata izmaiņām veltīts ANO samits.

Plānots, ka samitā piedalīsies 125 valstu un valdību vadītāji.

Tā ir pirmā šāda veida sanāksme kopš neveiksmīgās klimata jautājumiem veltītās konferences Kopenhāgenā 2009.gadā.

ANO ģenerālsekretārs Bans Kimuns cer, ka līderi spēs panākt progresu sarunās par universālu vienošanos, ko līdz 2015.gada beigām parakstītu visas valstis.

Svētdien simtiem tūkstošiem cilvēku izgāja ielās vairāk nekā 2000 vietās visā pasaulē, lai pieprasītu tūlītēju rīcību klimata izmaiņu jautājumā un aicinātu samazināt ogļskābās gāzes emisiju. Demonstrācijā piedalījās gan vides aktīvisti, gan biznesa līderi un slavenības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!