Foto: Reuters/Scanpix
Romā sestdien notikušajos protestos pret "kapitālisma haizivīm" cietuši 70 cilvēki, bet Ņujorkā protesta akcijās aizturēti 70 cilvēki, ziņo ārzemju masu mediji.

Sestdien dažāda veida akcijas, protestējot pret valstu finanšu politikām un "kapitālisma haizivīm", notika praktiski visā pasaulē. Aktīvākās protesta akcijas fiksētas 82 valstīs, bet notikumu epicentrā bijušas Ņujorka un Roma.

Ņujorkā policija arestēja 70 cilvēkus, 45 no viņiem arestēti Taimskvērā. Policija pirms tam brīdināja protestētājus, ka sāks arestus, ja cilvēki neizklīdīs. Tomēr policijas brīdinājumi bija velti, tāpēc aktīvākie protestētāji arestēti.

Apmēram 20 cilvēkus policija arestēja "Citibank" filiālē, jo viņi nevēlējās to atstāt. Visiem šiem aizturētajiem uzrādītas apsūdzības par nelikumīgu iekļūšanu cita īpašumā.

Tikmēr Romā trīs no 70 cietušajiem ir smagā stāvoklī. Romā protesta akcijās piedalījušies aptuveni 100 000 cilvēku, ziņo neatkarīgie novērotāji. Policija pret cilvēkiem pielietojusi asaru gāzi, stekus un ūdensmetējus.

Policija aktīvu darbību sāka pēc tam, kad vairāki jaunieši sāka demolēt veikalus un mašīnas. Vairāki jaunieši centušies ieņemt pat aizsardzības ministrijas telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!