Foto: AP/Scanpix

Itālijas galvaspilsētā Romā tiek izmeklēts aizdomīgs ASV studenta nāves gadījums, jo pastāv iespējamība, ka viņš ir aplaupīts un nogalināts, paziņoja viņa brālis.

19 gadus veco Bo Solomonu, kura līķis pirmdien tika atrasts Tibras upē, draugi pēdējoreiz redzēja dzīvu piektdienas rītā kādā Romas krodziņā. Ir konstatēta brūce viņa galvā un asinis uz krekla, un pēc Solomona pazušanas kāds Itālijā bija lietojis viņa kredītkartes, iepērkoties par vairākiem tūkstošiem eiro.

Solomons nesen bija pabeidzis pirmo studiju gadu Viskonsinas Universitātē Medisonā un bija ieradies Romā, lai apmaiņas programmas ietvaros studētu Džona Kebota Universitātē. Romā bāzētā Džona Kebota Universitāte, kur studijas notiek angļu valodā, apstiprināja Solomona nāves faktu un izteica līdzjūtību viņa tuviniekiem un draugiem.

Studenta vecākais brālis Kouls Solomons pavēstīja laikrakstam "Milwaukee Journal Sentinel", ka izmeklētāji traktē notikušo kā slepkavību.

Itālijas valsts televīzija ziņoja, ka ar Solomona kredītkartēm ir veikti pirkumi par 1500 eiro kādā Milānas veikalā. Tas noticis dienu pēc tam, kad viņš pēdējoreiz redzēts dzīvs Romā, un simtiem kilometru attālumā no Romas. TV ziņoja, ka izmeklētāji izskatīs pie veikala esošo novērošanas kameru ierakstus, kuros varētu parādīties šo kredītkaršu lietotājs.

Uz iespējamu laupīšanu norāda arī tas, ka Solomona maks un mobilais tālrunis ir pazuduši.

Itālijas ziņu aģentūra ANSA vēstīja par divu itāliešu teikto, ka viņi redzējuši vienu vīrieti iemetot kādu cilvēku Tibrā tajā naktī, kad Solomons pazuda bez vēsts.

Telekanāls "Sky TG24" minēja aculiecinieku teikto, ka viņi redzējuši, ka kāds tiek iegrūsts Tibrā pie Garibaldi tilta. Uz šī tilta ir dzīva satiksme, un Tibras krastos tā tuvumā ikgadējais vasaras gadatirgus piesaista daudz apmeklētāju. ANSA ziņoja, ka provizoriski līķa sekcijas rezultāti norāda uz to, ka ievainojumi uz Solomona ķermeņa atbilst kritienam un vairākām dienām upes ūdenī. Precīzs nāves cēlonis vēl nav noskaidrots.

Pēdējos gados Romā vairāki citi ASV studenti ir gājuši bojā vai guvuši ievainojumus incidentos, kas bieži notikuši naktī iedzeršanas laikā. Daudzus amerikāņu studentus pārsteidz tas, ka alkoholiskie dzērieni ir viegli nopērkami Itālijas lielveikalos, bāros un restorānos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!