Foto: AFP/Scanpix
Romā tiesa sākusi izskatīt vienu no pēdējo gadu vērienīgākajām organizētas noziedzības lietām, kurā gan ierēdņi, gan mafijas darboņi tiek vainoti vairāku miljonu eiro zādzībās, ceturtdien vēsta ārvalstu mediji.

Par šī noziedznieku tīkla vadīšanu uz apsūdzēto sola sēdies bijušais neofašists Masimo Karminati, kā arī viņa palīgs, kurš iepriekš tiesāts par slepkavību,- Salvatore Buzi . Kopumā šajā lietā apsūdzības izvirzītas 46 cilvēkiem.

Abi tīklā vadītāji tiesas sēdēs klātienē nepiedalīsies, bet uz jautājumiem atbildēs ar videozvanu starpniecību. Viņi savu saistību ar mafiju gan nolieguši, vēsta izdevums "The Guardian".

Gadu ilgas izmeklēšanas laikā atklāta sistemātiska korupcija, kurā iesaistīti Romas politiķi, ierēdņi, biznesmeņi un mafija. Apsūdzētie nelikumīgi ietekmējuši publiskos iepirkumus, tādējādi no pilsētas budžeta iegūstot miljoniem eiro.

Tiek lēsts, ka tiesa varētu ilgt līdz pat nākamā gada jūlijam.

"Visā šajā stāstā Karminati visvairāk kaitina tas, ka viņa vārds tiek saistīts ar mafiju un narkotikām. Viņam ar mafiju nav nekā kopīga," medijiem pastāstījis Karminati advokāts.

Saskaņā ar Itālijas mediju vēstīto izmeklētājiem ir aptuveni 36 000 stundu ilgi sarunu ieraksti un slepeni filmēti video, kuros redzams, kā daži no apsūdzētajiem pieņem kukuļus.

Izmeklētāji pieļauj, ka Karminati noziedznieku tīkls savu darbību izvērsis pēc 2008. gadā notikušajām vēlēšanām, kurās par pilsētas mēru tika ievēlēts Džianni Alemano. Arī pret Alemano šobrīd norit izmeklēšana, taču viņš nav iesaistīts šajā tiesas procesā, un pret viņu nav izvirzītas apsūdzības saistībā ar darbošanos mafijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!