Foto: AP/Scanpix/LETA

Irānas prezidents Hasans Ruhani Ziemeļkorejas ārlietu ministram Ri Jong-Ho paziņojis, ka ASV ir valsts, kurai nevar uzticēties, raksta aģentūra "Reuters".

"ASV administrācijas darbības pēdējo gadu laikā ir novedušas pie tā, ka šai valstij nevar uzticēties," norādīja Irānas prezidents. Tāpat Ruhani izteicās, ka pašreizējā situācija liek draudzīgām valstīm aktīvāk sadarboties un ka Irānai un Ziemeļkorejai vienmēr ir bijuši līdzīgi viedokļi vairākos jautājumos, vēsta aģentūra "Reuters".

Savukārt, Ziemeļkorejas ārlietu ministrs norādīja, ka Phenjanas mērķis ir vēl vairāk sadarboties ar Irānu un konfrontēt unilaterālismu. ASV lēmumu izstāties no Irānas kodolvienošanās Ri Jong-Ho nosauca par darbību, kas ir pret starptautiskajiem noteikumiem.

Abi politiķi tiekas laikā, kad to pārstāvētajām valstīm ir visai sarežģītas attiecības ar ASV. Vašingtona šonedēļ atjaunoja ekonomiskās sankcijas pret Irānu, kamēr ASV-Ziemeļkorejas attiecībās joprojām dominē jautājums par Ziemeļkorejas denuklearizāciju. Par spīti tam, ka 12. jūnijā, tiekoties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns apņēmās īstenot pilnīgu Korejas pussalas denuklearizāciju, joprojām nav skaidrs vai Phenjana pildīs savu apņemšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!