Foto: AP/Scanpix

Rumānijas princese Irina Volkera trešdien, 16.jūlijā, atzīta par vainīgu nelegālu gaiļu cīņu organizēšanā ASV Oregonas štatā, raksta ziņu aģentūra AP.

Volkera un viņas vīrs Džons atzinuši savu vainu gaiļu cīņu organizēšanā par maksu un dzīvnieku labturības noteikumu pārkāpšanā. ASV tiesa par sodu izlems 22.oktobrī. Prokuratūra ieteikusi abus apsūdzētos sodīt nosacīti, konfiscējot 200 000 ASV dolārus.

61 gadu vecā Volkera ir Rumānijas pēdējā karaļa Mihaja I, kurš 1947. gadā komunistu dēļ bija spiests atkāpties no troņa un pamest valsti, trešā meita.

Augstdzimusī persona atzinusi, ka viņa organizējusi nelegālās azartspēles, kurās bija iesaistīti gaiļi un no kurām viņa guva mantisku labumu. Gaiļiem cīņas laikā pie kājām tika piestiprināti asmeņi un viņi cīnījās līdz nāvei. Nežēlīgās izklaides apmeklētāji cīņu laikā varēja iegādāties dažādas uzkodas.

Volkera arestēta 2013.gada vasara, kad varasiestādes atklāja, ka viņas fermā ASV notikušas vismaz desmit gaiļu cīņas. Biļete uz tām maksājusi desmit dolārus un parasti tajās noraudzījās apmēram 100 cilvēki. Pāris savā fermā tirgoja arī alkoholu.

Sākumā Volkera pati apmeklētājiem gatavoja ēdienu, bet viņas gatavotā ēdmaņa skatītājus neapmierināja, tāpēc pieņemta virēja. Apsūdzība norāda, ka tie apmeklētāji, kuri nesa savus gaiļus uz šīm cīņām, par dalību maksāja 1000 dolārus, bet uzvarējušā gaiļa saimnieks varēja nopelnīt no 10 000 līdz 18 000 dolāru.

Šajā lietā bez Volkeras un viņas vīra apsūdzēti vēl 16 cilvēki. Nelikumīgās darbības Oregonā notika 2012. un 2013.gadā. Pārējie apsūdzētie jau arī ir atzīti par vainīgiem.

Volkera kopā ar ģimeni, savu toreizējo vīru un meitu uz ASV pārcēlās astoņdesmitajos gados. Vēlāk princese izšķīrās un apprecējās ar Džonu Volkeru, kurš dzīvoja ģimenei kaimiņos. Viņas vīrs Džons laika posmā no 1998.gada līdz 2003.gadam bija šerifa palīgs.

Princeses vīrs tiesā atzinis, ka uzcēlis šķūni, kur rīkot cīņas. Viņam vēl ir liela ieroču kolekcija un viņš nodarbojas arī ar pārvietojamo tualešu piegādi.

Princeses tēvs, karalis Mihaja šīs apsūdzības uztvēris "ar dziļām skumjām", iepriekš tika teikts karaliskās ģimenes oficiālajā interneta vietnē. "Viņa Majestāte un karaliskā ģimene cer, ka Amerikas tiesu sistēma un Oregonas štata tiesa izskatīs šo lietu godīgākajā un ātrākajā iespējamā veidā," vēstīts paziņojumā.

Mediji atgādina, ka par katru no izvirzītajām apsūdzībām maksimālais iespējamais sods ir piecu gadu ieslodzījums un 250 000 dolāru liels naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!