Foto: AP/Scanpix

Apsūdzībās par nelegālu gaiļu cīņu organizēšanu ASV tiesa priekšā stājas bijusī Rumānijas princese Irina Volkera, vēsta raidsabiedrība BBC.

60 gadu vecā sieviete, viņas vīrs un vēl 16 cilvēki 2012. un 2013. gadā sarīkojuši desmit gaiļu cīņu pasākumus Oregonā. Gaiļiem cīņas laikā pie kājām bija piestiprināti asmeņi, bet skatītājiem tika pārdotas uzkodas, uzskata izmeklētāji.

Volkera ir Rumānijas pēdējā karaļa Mihaja I, kurš 1947. gadā komunistu dēļ bija spiests atkāpties no troņa un pamest valsti, trešā meita, skaidro BBC.
Karaliskā atvase un viņa dzīvesbiedrs - kādreizējais šerifa vietnieks – tagad apsūdzēti nelegālā azartspēļu organizēšanā un dzīvnieku labturības likuma pārkāpšanā.

Tagad 91 gadu vecais karalis Mihaja šīs apsūdzības uztvēris "ar dziļām skumjām", teikts karaliskās ģimenes oficiālajā interneta vietnē.

"Viņa Majestāte un karaliskā ģimene cer, ka Amerikas tiesu sistēma un Oregonas štata tiesa izskatīs šo lietu godīgākajā un ātrākajā iespējamā veidā," vēstīts vietnē.

Par katru no izvirzītajām apsūdzībām maksimālais iespējamais sods ir piecu gadu ieslodzījums un 250 000 dolāru (132 000) liels naudas sods. Tāpat pārim var nākties zaudēt savu rančo Oregonā, informē vietējie mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!