Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ukrainas varasiestādes pirmdien aizturēto Gruzijas eksprezidentu un Odesas apgabala eksgubernatoru Mihailu Saakašvili izraidījušas uz Poliju, paziņojušas varasiestādes.

Saakašvili iesēdināts čārterreisa lidmašīnā, kas pacēlās ap pulksten 16, un tagad jau nogādāts Varšavā.

"Viņš piezvanīja. Viņš ir Varšavā," feisbukā pavēstījis viens no Saakašvili līdzgaitniekiem.

Avoti tiesībsargāšanas iestādēs vēsta, ka Saakašvili uz Poliju nosūtīts saskaņā ar savstarpēju līgumu par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu.

"Saskaņā ar tiesas lēmumu, ka šī persona Ukrainas teritorijā atradusies nelegāli (..), viņš tika nogādāts atpakaļ valstī, no kuras ieradies," teikts Ukrainas robežapsardzības dienesta paziņojumā.

Savukārt Polijas robežapsardzības dienests apstiprinājis, ka Saakašvili esot uzņemts Polijas teritorijā.

Saakašvili, kuram atņemta gan Gruzijas, gan Ukrainas pilsonība, ar savu sekotāju atbalstu septembrī ar spēku izlauzās pār Polijas un Ukrainas robežu.

Saakašvili sākotnēji bija Ukrainas prezidenta Petro Porošenko sabiedrotais un pēc viņa aicinājuma 2015. gadā uzņēmās Odesas gubernatora amatu, taču pusotru gadu vēlāk viņš atkāpās no šī amata un tagad kļuvis par Porošenko oponentu un pret viņa varu vērstās protestu kustības līderi.

Nesen Gruzijas tiesa aizmuguriski piesprieda Saakašvili trīs gadu cietumsodu par varas ļaunprātīgu izmantošanu savas prezidentūras laikā.

Savukārt Ukrainā viņam izvirzītas apsūdzības par sadarbību ar noziedzīgu organizāciju un par apvērsuma plānošanu.

Kā ziņots, Saakašvili pirmdien tika aizturēts kādā Kijevas restorānā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!