Foto: AFI
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Ukrainas krīzē ir aizgājis pārāk tālu un Krievijai bez zaudējumiem tagad vairs neiztikt, uzskata Gruzijas eksprezidents Mihails Saakašvili.

"Es uzskatu, ka Krievijai perspektīvu nav. Putins ir nonācis tur, no kurienes ar veselu ādu neizkļūst. Viņu "ienesa". Krima viņam izlikās tik vienkārša, ka viņš, šķiet, domāja, ka tagad dosies tālāk, būs anšluss - atšķelsies Ukrainas austrumi, dienvidi atšķelsies un visi padosies, un dižā krievu impērija atjaunosies," kanāla "Ukraina" ēterā sacīja eksprezidents.

"ASV vēstniece ANO tieši citēja, ka argumenti, kurus Krievija tagad min saistībā ar Ukrainu - tas pats Čurkins, tas pats Lavrovs un viss Putina tuvākais loks -, tika minēti kā piemēri pirms iebrukuma Gruzijā," norādīja Saakašvili.

"Tas ir, nekā laba tajā nav. Amerikāņi vēlreiz atcerējās, ka situācijas ir ļoti līdzīgas un ļoti līdzīgas ir Putina ambīcijas. Un mēs ceram, ka Ukrainas apstākļos izdosies izvairīties no vissliktākā. Bet pats sliktākais ir pilna apjoma iebrukums Ukrainā. Kaut arī, protams, Putins izskata dažādus variantus," sacīja Gruzijas eksprezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!