Foto: Reuters/Scanpix

Kijevā pēdējo divu dienu laikā drošības struktūru sadursmēs ar protestētājiem ievainoti vismaz 35 žurnālisti, otrdien pavēstīja Ukrainas preses brīvības organizācija. Divi apcietinātie žurnālisti stāstījuši, ka miliči viņus piekāvuši.

Ukrainas Masu informācijas institūts arī uzskaita 35 žurnālistu vārdus, kas tikuši savainoti kopš sadursmju izraisīšanās svētdien. Ievainoto vidū pamatā ir ukraiņu žurnālisti.

Apdullināšanas granāta traumējusi arī Krievijas telekanāla "Ren TV" korespondentu, un viņš šobrīd ar lauztu kāju atrodas slimnīcā.

Žurnālistiem, kas gatavo reportāžas no notikumu vietām, visbīstamākās bijušas gumijas lodes, kuras pret protestētājiem nekārtību kulminācijas laikā raidījuši miliči. Vairākiem cilvēkiem šajās apšaudēs traumētas acis.

Svētdien izraisoties sadursmēm, milicija arestējusi divus radio "Brīvība" ukraiņu redakcijas līdzstrādniekus. Viņi apcietinājumā pavadījuši vairākas stundas.

Kā korespondents Dmitro Barkars, tā operators Igors Ishanovs liecināja, ka viņi aizturēšanas laikā piekauti.

"Viņi brutāli nogāza mani zemē un norāva manu ķiveri. Viņi man vairākas reizes iesita pa galvu ar saviem stekiem. Viņi izlauza man rokas un aizvilka uz milicijas autobusu," video, kas ievietots radio mājaslapā, pastāstīja Barkars. "Es sacīju vairākas reizes, ka es necīnos, ka es neesmu dalībnieks."

Atbilstoši operatora Ishanova teiktajam, miliči likuši viņam nogulties zemē. "Tad viņi mani pacēla un, velkot mani cauri pūlim, sita mani ar to, kas viņiem bija."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!