Foto: Scanpix

Saistībā ar Kenijas galvaspilsētā Nairobi tirdzniecības centrā notikušo slaktiņu, kurā dzīvību zaudēja 62 cilvēki, arestēti vairāk nekā desmit aizdomās turamie, pirmdien pavēstīja policija.

"Mēs saistībā ar uzbrukumu tirdzniecības centram "Westgate" nopratināšanai esam arestējuši vairāk nekā desmit indivīdu," policija pavēstīja tviterī.

Kenijas amatpersonas arī ziņo, ka armija ieņēmusi visus tirdzniecības centra stāvus, tomēr joprojām notiek cīņas ar kaujiniekiem. Atbildību par uzbrukumu lielveikalam uzņēmusies Somālijas islāmistu kustība "Shebab".

Kenijas Aizsardzības ministrija savukārt pavēstīja, ka "trīs teroristi līdz šim ir nogalināti" un "vēl daži - ievainoti".

Operācija turpinās, bet karavīri ir "nobloķējuši visus iespējamos bēgšanas ceļus", teikts ministrijas paziņojumā. Iespējas, ka teroristiem varētu izdoties izbēgt, ir "ļoti vājas".

Operācijā piedalās Izraēlas drošības struktūras, kā arī Lielbritānijas un ASV aģenti, apliecināja informācijas avoti Kenijas drošības spēkos.

Kenijas armijas komandieris Džūljess Karangi apliecināja, ka uzbrucēju vidū ir vairāku valstu pilsoņi.

"Viņi ir no dažādām valstīm. Mums ir pietiekama izlūkinformācija, lai varētu teikt, ka tas ir globālais terorisms," sacīja Karangi.

"Shebab" rindās karo daudzi ārzemju kaujinieki, arī Somālijas pilsoņi, kuri ir vēl kādas citas valsts pilsoņi.

Iepriekš bija parādījušās ziņas, ka uzbrucēju vidū ir arī sievietes. Iekšlietu ministrs Džozefs Ole Lenku pirmdien šo informāciju noliedza.

"Viņu vidū nav sieviešu. Visi uzbrucēji ir vīrieši. Daži no viņiem bija ģērbušies kā sievietes," sacīja ministrs.

Uzbrukums bagāto kenijiešu un ārzemnieku iecienītajam tirdzniecības centram "Westgate" sākās sestdien pēcpusdienā.

Uzņemoties atbildību par uzbrukumu, "Shebab" paziņoja, ka tā bijusi atriebība par Kenijas iejaukšanos Somālijas pilsoņkarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!